Psykoterapi
 
Symboldrama- terapi
 
Kropsfokuseret psykoterapi
 
Hypnose
 
EMDR
 
 
     
Kropsfokuseret psykoterapi

Kroppen husker din historie. Det er gennem kroppen, vi oplever vores følelser.

Derfor er det vigtigt at inddrage kroppen i terapi.

Det kan man bl.a. gøre ved at sanse sine kropsfornemmelser, udforske de sensoriske billeder, og ligeledes inddrage kropssprog og spontane bevægelser.

Åndedrætsøvelser/naturlig vejrtrækning og visualisering er en del af denne proces og giver en tryg måde at komme i kontakt med sig selv på.

Traumeterapeuten Peter Levine skriver i sin bog ”Væk tigeren”, at posttraumatiske symptomer i bund og grund er fysiologiske reaktioner, som er fastlåst i frygt. I behandlingen af traumer handler det om at skabe nærværende kontakt og lade kroppen færdiggøre den proces, der er gået i stå.

Traumatiske erindringer medfører energiblokeringer: et barn, der krænkes, vil instinktivt lukke en dør. Kronisk barndoms-stress kan permanent ændre vores stressrespons og gøre nervesystemet hypersensitivt over for senere stress. Resultatet kan være ekstrem sårbarhed.

Samtaleterapi alene kan ikke hjælpe på den slags problemer, men det kan beroligende visualiseringer, naturlig vejrtrækning og enkle kropsøvelser til bedre selvregulering og dermed ud af den fastfrosne overlevelsesstrategi.

Ubehandlede traumer kan medføre angst, irritabilitet og træthed med trang til at isolere sig og kan forårsage hjertelidelser, mave-tarm problemer, hovedpine, muskelspændinger, søvnproblemer og vægtøgning.